Wie zijn wij

Willem van Noppen, erkend installateur.

Hij kan even enthousiast vertellen over het gebouwbeheersysteem voor een mega-bedrijfspand als over het vernieuwen van de cv-ketel bij een particulier. Willem van Noppen, erkend installateur, is de man achter VANO Installatietechniek.

Na zijn middelbare school ging hij aan de slag bij een groot installatiebedrijf. Die functie verschafte hem jarenlange ruime ervaring in uiteenlopende projecten, variërend van het aanleggen van zuurstofleidingen in ziekenhuizen tot het vervangen van rioleringen bij olieraffinaderijen.

Via avondstudie behaalde hij alle vereiste papieren om zich als erkend installateur te vestigen. In 2006 begon hij VANO Installatietechniek, voor al het voorkomende loodgieterswerk, projectuitvoering en klimaatbeheersing. Het jonge bedrijf kende een vliegende start. Inmiddels heeft hij een brede klantenkring opgebouwd.

Particulieren kloppen bij VANO Installatietechniek aan voor de nieuwbouw/renovatie van de cv-installatie, de badkamer of keuken, de reparatie van dakgoot of riolering. Bedrijven en instellingen nemen de installateur uit de regio Drechtsteden in de arm voor een scala aan werkzaamheden: het vervangen of optimaliseren van de cv-installaties, dakinspecties, renovatie van de kruipruimte, vernieuwing van leidingen – de lijst is lang.

Flexibele bedrijfsvoering
‘Door de combinatie van grote projecten, die zich over enkele maanden uitstrekken, en het kleinere werk voor particulieren, kunnen we flexibel opereren. Momenteel doen we totale installatie van een nieuwbouwproject – een bedrijfshal met kantoorruimte, samen2000 vierkante meter. Best een uniek vooruitstrevend concept: we installeren er een warmtepomp met bodemwisselaar, waarbij elke medewerker het klimaat in de eigen werkruimte kan regelen. Dat is een project van ettelijke maanden. Maar als een particulier belt voor een dakgootreparatie of een verstopte riolering, halen we onze neus daar niet voor op.’

Trouble shooten
Persoonlijke aandacht staat bij VANO Installatietechniek hoog in het vaandel. ‘Problemen oplossen, dat doen we graag. Het verbeteren van het klimaat in basisscholen bijvoorbeeld. Belt een directeur met de klacht dat het ‘hier altijd stinkt’. Dan blijkt uit ons onderzoek dat onder een houten vloer een oud drooggevallen afvoerputje is weggewerkt.’ Ander voorbeeld: ‘Een ziekenhuis uit de regio kampte met een slechte warmwatercirculatie. Na een grondige analyse van de bouwtekeningen konden we het probleem uitstekend verhelpen, waarbij de circulatietemperaturen per deelring zijn uit te lezen via het gebouwbeheerssysteem. De kans op een besmetting met legionella is nu vrijwel nihil. Bovendien levert het een kostenbesparing op: de temperatuur hoeft niet meer wekelijks handmatig gemeten te worden.’

Alles in één hand
Cliënten zijn uitstekend te spreken over de totale projectuitvoering waarmee VANO Installatietechniek zich positief onderscheidt. ‘We nemen de opdrachtgever de hele klus uit handen: we zorgen voor de berekeningen, de werkvoorbereiding, de uitvoering, de oplevering en het onderhoud. Dat wordt erg gewaardeerd.’

Nieuws en updates

Welkom op de nieuwe homepage

Geplaatst op 12-09-2011

Welkom op de nieuwe website van VANO Installatietechniek. Via deze nieuwe website kunnen wij u voortaan nog beter informeren over onze dienstverlening.

Lees verder »


VANO INSTALLATIETECHNIEK
Oranjestraat 12
3361 HR Sliedrecht
Telefoon: 0184-418022
info@vanoinstallatietechniek.nl