Legionellabeheersing, van levensbelang

Legionellabeheersing is een zaak van levensbelang. De bacterie die zich eenvoudig verspreidt via de verneveling van water en kan een potentieel-dodelijke longziekte veroorzaken, de zogeheten ‘veteranenziekte’. Bedrijven of instellingen met een collectieve drinkwatervoorziening zijn verplicht een beheersplan op te stellen.

VANO Installatietechniek heeft zich gespecialiseerd in een doeltreffende aanpak van de legionellabeheersing.

  • We stellen voor u een legionella-beheersplan op;
  • We inventariseren probleemsituaties (zoals ‘hot spots’, dichtbij elkaar gelegen koud- en warmwaterleidingen);
  • We verzorgen aanpassingen op basis van uw bestaande beheersplan;
  • We adviseren bedrijven en instellingen met betrekking tot legionella-beheersing.

In de praktijk heeft VANO Installatietechniek al regelmatig gevaarlijke situaties weten te voorkomen. Een voorbeeld: Een ziekenhuis uit de regio kampte met een slechte warmwatercirculatie. Na een grondige analyse van de bouwtekeningen konden we het probleem uitstekend verhelpen, waarbij de circulatietemperaturen per deelring zijn uit te lezen via het gebouwbeheerssysteem. De kans op een besmetting met legionella is nu vrijwel nihil. Bovendien levert het een kostenbesparing op: de temperatuur hoeft niet meer wekelijks handmatig gemeten te worden.’

Nieuws en updates

Welkom op de nieuwe homepage

Geplaatst op 12-09-2011

Welkom op de nieuwe website van VANO Installatietechniek. Via deze nieuwe website kunnen wij u voortaan nog beter informeren over onze dienstverlening.

Lees verder »


VANO INSTALLATIETECHNIEK
Oranjestraat 12
3361 HR Sliedrecht
Telefoon: 0184-418022
info@vanoinstallatietechniek.nl